marți, 7 iunie 2011

De sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Preasfinţitul Nicodim episcop de Edineţ şi Briceni a sfinţit o nouă biserică în oraşul Edineţ


Astăzi, când Biserica Ortodoxa îi prăznuieşte pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, Preasfinţitul Nicodim, episcop de Edineţ şi Briceni, înconjurat de un sobor de preoţi, a oficiat slujba de sfinţire a bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena din oraşul Edineţ.
La această slujbă festivă, părintele mitrofor Constantin Ursachi pentru meritele sale în slujirea Bisericii şi a creştinilor din localitate, a fost decorat cu ordinul Sf. Cuv. Paisie Velicicovschi şi cu dreptul de a oficia Sf. Liturghie cu Uşile Împărăteşti deschise până la Heruvic.
După Sf. Liturghie, Preasfinţitul Nicodim a ţinut o cuvântare, în care a accentuat mai multe aspecte din slujirea sacerdotală a preotului din Edineţ şi anume calvarul prin care a trecut în ultimii zece ani, până a zidit, vorba chiriarhului “această frumoasă bijuterie”.
La rândul său, părintele paroh Constantin Uraschi, descendent dintr-o veritabilă familie de preoţi, a ţinut să mulţumească Preasfinţitului Episcop de Edineţ şi Briceni, preoţilor şi creştinilor prezenţi, pentru dragostea lor cea mare de a participa la această deosebită ceremonie.
Părintele Constantin în cuvântul său a amintit, despre greutăţile şi încercările prin care a trecut, până ajuns în momentul culminant al sfinţirii acestui Sfânt Lăcaş, mulţumind Bunului şi Preamilostivului Dumnezeu pentru toate.
Mai jos vă invităm să vizualizaţi fotografii de la acest eveniment:































Seja o primeiro a comentar

Trimiteți un comentariu

Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena, or. Edinet © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO