miercuri, 23 martie 2011

Vizită arhierească. P.S.Nicodim, episcop de Edineţ şi Briceni a vizitat biserica "Sf. Împ. Constantin şi Elena" (21.03.2010)


În data de 21 martie 2011, Vlădica NICODIM a avut o vizită de lucru în Parohia ”Sfinţilor Împăraţi Constantin și Elena” din oraşul Edineţ, care îl are ca paroh pe Prea Cucernicul Părinte Protoiereu Mitrofor Constantin Ursachi.

În timpul vizitei, Prea Sfinţitul s-a familiarizat cu mersul lucrărilor de construcţie, cu lucrările de pictură, lăsând şi câteva sfaturi arhipăstoreşti! În semn de deosebită recunoştinţă pentru munca rodnică în via Domnului, Vlădica ia înmânat părintelui un set de cărşi bisericeşti, cerând şi în continuare mila lui Dumnezeu faţă de părintele Constantin!
Din scurta istorie a acestui Sfânt Lăcaş, aflăm că locul pentru viitoarea biserică a fost ales de către părintele Constantin şi procurat pe banii adunaţi cu greu în străinătate. Odată cu începerea lucrărilor de construcţie la noua biserică, creştinii au contribuit fiecare după posibilităţile sale, dar totuşi aproximativ două treimi din cheltuieli au fost suportate de familia părintelui Constantin.
Astăzi, când această sfântă biserică este deja ridicată, părintele Constantin adeseori mărturiseşte creştinilor: Slavă lui Dumnezeu pentru toate, fraţilor, că dacă nu venea vlădica Doremidont la Edineţ şi de nu se întâmplau toate câte mi s-au întâmplat… nu mai vedea nimeni această biserică, iar creştinii la fel ca şi mai înainte urmau să se înghesuie în biserica Sf. Vasile, zidită în 1875, şi primită ca moştenire din generaţie în generaţie.
Totodată, despre biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Edineţ, pe care a înălţat-o cu multă osteneală, părintele a spus: ”Această biserică am înălţat-o nu pentru mine, ci pentru creştinii mei, pentru ca ei să o păstreze şi să o poată lăsa moştenire la copii copiilor lor, spre Slava lui Dumnezeu şi spre iertarea păcatelor”. Apropo, la moment Biserica dispune şi de un blog, din care putem culege mai multe informaţii: http://biserica-edinet.blogspot.com/

Seja o primeiro a comentar

Trimiteți un comentariu

Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena, or. Edinet © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO